Toiminta

Jumalanpalvelukset

Mineassa järjestetään Helsingin ortodoksisen seurakunnan jumalanpalveluksia keskimäärin kerran kuukaudessa. Liturgia toimitetaan pääsääntöisesti kuukauden toisena sunnuntaina klo 10. Palveluksen jälkeen nautitaan kirkkokahvit. Lisäksi järjestetään maallikoiden toimittamia ehtoopalveluksia parittoman viikon tiistaina eli joka toinen tiistai klo 17. Palveluksen kesto on n. 20 minuuttia. Tervetuloa tutustumaan Minean yhteisön toimintaan!

Toimintapiirit

Jumalanpalvelusten lisäksi Mineassa järjestetään kulttuuritoimintaa kuten näyttelyjä, luentoja, ikonimaalausta, kirjallisuusiltoja ja lukupiirien toimintaa. Kuukausittain kokoontuvia toimintaryhmiä ovat Minean Kässäklubi, Raamattupiiri ja uutena toimintamuotona tammikuussa aloittanut Minean miestenpiiri. Tarkemmat tiedot löytyvät toimintakalenterista.

F.A.Q.

Usein esitetyt kysymykset

Minean tiloihin ja toimintaan voi tutustua helpoiten palvelusten ja tapahtumien yhteydessä. Jos haluat sopia erillisen ajan, ota yhteyttä yhteyshenkilöön, Mikko Junekseen p. 0400 720 896. 

Kyllä voi ja se on suotavaakin. Palvelukset ovat avoimia kaikille ihmisille katsomuksesta riippumatta, mutta liturgiassa ehtoolliseen voivat osallistua vain ortodoksisen kirkon jäsenet.

Ortodoksisuuteen tutustuu parhaiten osallistumalla jumalanpalveluksiin. Niiden yhteydessä tulevat esille niin ortodoksinen uskonnäkemys, jumalanpalvelusten kulku kuin kirkolliset tavatkin. Kirjallisuuden ja nettisivujen (esim. ort.fi) kautta saa myös tietoa.

Sinulta ei odoteta kirkollisten tapojen tms. tuntemusta vaan riittää, kun olet oma itsesi. Ortodoksit suhtautuvat hyvin ymmärtäväisesti uusiin tulijoihin, eikä uskoa tai kirkon jäsenyyttä ”tuputeta” kenellekään. Tule sellaisena kuin olet!

Kirkkoon liittymisestä voi keskustella papin kanssa, jolloin sovitaan, kuinka perehdytys tapahtuu. Liittäminen tapahtuu yleensä muutaman kuukauden kuluessa ensikontaktista. Jos henkilö on jo kastettu jossain muussa kristillisessä kirkossa, hänelle toimitetaan mirhavoitelun sakramentti, jota edeltää synnintunnustuksella käynti. Liittyjä saa myös ortodoksikummin, joka auttaa kirkkoon kotoutumisessa.

Riihimäen Ortodoksiapiiri ry toimii Minean toisena taustayhteisönä seurakunnan ohella. Se tekee ortodoksisuutta tunnetuksi mm. järjestämällä toimintaa Mineassa. Ortodoksiapiirin jäseneksi voivat liittyä kaikki halukkaat katsomuksesta riippumatta. Lisätietoja löytyy täältä..